WERELDPRIMEUR IN KERKRADE

Uniek in zijn soort
De breker is een uniek systeem waarmee oude ramen en deuren opnieuw verwerkt kunnen worden. De machine breekt bij de oude profielen het aluminium anders dan het restproduct. Door de verfijnde sorteertechniek weet de machine het aluminium van de kunststof te scheiden. Dat laatste gooien we niet weg. Het plastic en de isolatie van oude ramen en deuren gebruiken we als brandstof. De thermische energie uit de verbranding gebruiken we vervolgens om het aluminium om te smelten. Met deze grondige aanpak waarbij we het complete profiel – inclusief het ‘restmateriaal’ – opnieuw gebruiken, zijn we uniek in de markt. Het is bovendien een geavanceerde technologie die we onder de knie hebben die wereldwijd nog nauwelijks wordt beheerst.

WERELDPRIMEUR IN KERKRADE

CO2-uitstoot drastisch verlagen
De inzameling en verwerking van gebruikte profielen zijn belangrijke onderdelen van het productieproces van ons duurzame X-ECO-aluminium. Op dit moment is aluminium zo’n 30 tot 35 jaar in gebruik, bijvoorbeeld in gebouwen of auto-industrie, voor ze terugkeren in de keten. Door deze materialen proactief binnen te halen en zelf te verwerken, zijn we voorloper in de aluminiummarkt om de carbon footprint te verlagen. En dat is hard nodig.

Anno 2019 produceert de klassieke aluminiumindustrie, die fossiele brandstoffen gebruikt, voor de productie van 50.000 ton aluminium zo’n 1.000.000 ton aan CO2. Dit staat gelijkt aan de jaaruitstoot van 500.000 auto’s. Door de werkwijze van X-ECO toe te passen, produceert E-MAX voor de productie van 50.000 ton aluminium slechts 50.000 ton aan CO2.

Dit komt overeen met de jaaruitstoot van slechts 25.000 auto’s. Door om te schakelen van het maken van klassiek aluminium met fossiele brandstoffen naar onze X-ECO werkwijze, reduceren we dus samen de jaaruitstoot CO2 met 950.000 ton. Dat zijn 475.000 auto’s aan jaaruitstoot minder! Onze nieuwe breker in Kerkrade draagt daar zijn steentje aan bij.

Bij E-MAX aan de slag met duurzaam aluminium? Wij leiden u graag rond bij een van onze vestigingen.