ALLEEN DE BESTE FILTERS – VERDUURZAMING IN KERKRADE

In Kerkrade wordt hard gewerkt aan het klaarstomen van het terrein voor de aanleg van twee state-of-the-art smeltovens. Daarmee zijn we in staat nog meer hoogwaardig en super duurzaam circulair aluminium (X-ECO) te produceren. Lees hier hoe het gaat met de werkzaamheden.

Klaar voor de opbouw
De afgelopen tijd is er veel gebeurd in en rond het terrein. Zo zijn de trottoirbanden gelegd en is de grond in gereedheid gebracht om de nieuwe rondweg te asfalteren. Die rondweg gaat de logistieke bewegingen verbeteren. Daarnaast is de sloop van de oude hal – die voor een gedeelte wordt hergebruikt – bijna af. Ook is er veel gebeurt dat niet zichtbaar is. Zo is het mechanische ontwerp van de eerste grote smeltoven goed gekeurd en is de regeltechnische kant in orde gemaakt. Maar dat is niet alles.

Drie vlaggen met het EMAX logo

Filters die passen bij E-MAX
Een van de belangrijkste beslissingen rondom de nieuwe smeltovens is deze week gemaakt: er is bepaald welke filters en welke filterleverancier er worden ingeschakeld.

Carlos Kampen, project manager bij E-MAX vertelt: ‘We gaan opnieuw samenwerken met Nederman. Ze zijn niet de goedkoopste, maar wel de allerbeste en meest duurzame. Nedderman heeft veel ervaring in de aluminiumindustrie. Ook voor ons zijn ze een bekende en betrouwbare leverancier. Het fijne is daarnaast dat onderhoud en service altijd in de buurt zijn. Wat de filters zelf betreft, hebben we gekozen voor filters die in twee segmenten zijn opgesplitst. Daarmee hebben we altijd genoeg capaciteit. Zo wordt productiestilstand te allen tijde voorkomen.’

Bovendien hebben we bij E-MAX met de nieuwe filters een overcapaciteit. Mochten er in de toekomst strengere Europese emissie-maatregelen gelden, dan voldoen we daar zonder enige aanpassingen zijn. 

Tot slot
De werkzaamheden vorderen geheel volgens plan. De bouw is op 6 april gestart.