CONSTELLIUM VERKOOPT DRIE DUITSE EXTRUSIEFABRIEKEN AAN VAESSEN ALUMINIUM

PARIJS, 18/07/2023; Constellium SE (NYSE: CSTM) kondigde vandaag aan dat het een bindende overeenkomst heeft ondertekend met E-MAX, een Vaessen Aluminium bedrijf, voor de verkoop van drie van haar extrusiefaciliteiten gevestigd in Landau, Crailsheim en Burg in Duitsland voor een totaalprijs van 48.8 miljoen euro.

Met bijna 450 medewerkers zijn de drie Constellium-fabrieken gespecialiseerd in aluminium extrusieproducten voor de marktsegmenten Bouw & Constructie, Transport en Industrie in Europa.

OVER VAESSEN ALUMINIUM

Vaessen Aluminium maakt deel uit van een al lang bestaand, industrieel familiebedrijf met hoofdzetel in België, actief in aluminium billets en -profielen (E-MAX), verlichting en plafonds (Kreon) en gevelbekleding (Limeparts Drooghmans).

Naar verwachting wordt de transactie definitief afgerond in de tweede helft van 2023, afhankelijk van de gebruikelijke afrondingsvereisten en wettelijke goedkeuring.

Constellium (NYSE: CSTM) is een wereldwijde marktleider die innovatieve aluminiumproducten met hoge meerwaarde voor een brede reeks van markten en toepassingen, waaronder de Luchtvaart, Automobiel- en Verpakkingsindustrie ontwikkelt. Constellium genereerde een omzet van € 8.1 miljard in 2022.

www.constellium.com

De Nederlandse melding dient uitsluitend voor informatiedoeleinden; bindend is alleen de Engelse versie van de melding.

CONSTELLIUM VERKOOPT DRIE DUITSE EXTRUSIEFABRIEKEN AAN VAESSEN ALUMINIUM