DE LAATSTE ETAPPE – VERDUURZAMING KERKRADE

Het nieuwe jaar is goed begonnen met de ingang van de laatste fase van de werkzaamheden in Kerkrade. De nieuwe, duurzame oven is helemaal klaar.

Testen en uitharden
Ruim 80% van de benodigde kabels is gelegd. De focus ligt nu op het testen van alle aansluitingen. Door stroom op de kasten te zetten worden onder meer de schakelaars en de ventilatoren uitvoerig getest. Deze testfase duurt ongeveer twee weken.

Vervolgens drogen we de oven uit. Met klein, externe verbranders wordt in een termijn van twintig dagen de temperatuur geleidelijk verhoogt met als doel al het vocht uit het beton te trekken. Na die twintig dagen is de oven volledig hittebestendig om ook de hoogste temperaturen aan te kunnen.

DE LAATSTE ETAPPE – VERDUURZAMING KERKRADE

In de tussentijd wordt ook de chargeermachine opgebouwd. Voor de oven klaar is voor gebruik, is deze machine gereed om hem met hernieuwbaar aluminium te beladen.

Daarnaast is inmiddels ook de testfase aangebroken voor de state of the art filterinstallatie. Ook deze wordt onder spanning gezet en uitvoerig getest.

De tweede oven
Met deze laatste stappen richting de ingebruikname van de oven, is het ook tijd om vast een kleine blik vooruit te werpen. De voorbereidingen van de tweede nieuwe oven zijn van start gegaan. Uniek aan deze oven is dat een deel ervan zich onder de grond bevindt. Deze kiepoven wordt grotendeels ingekelderd.

Wanneer in mei 2022 de eerste nieuwe oven volledige productie draait, start de bouw van deze tweede oven. Het project is inmiddels aanbesteed zodat ook de bouw van deze oven vlekkeloos gaat verlopen.