DE OVEN KRIJGT VORM – VERDUURZAMING KERKRADE

Nu de ruwe staalbouw van de nieuwe oven in Kerkrade klaar is, wordt er druk gebouwd aan de verschillende onderdelen van de oven.

De binnenkant wordt momenteel met vuurvaste materialen opgemetseld. Het plafond is al ter plaatse met vuurvast materiaal bekleedt en op de oven geplaatst. Aan de buitenkant werken we onder andere aan de bordessen, de trappen en de branders. en dat gaat heel voorspoedig.

De bouw zelf is zo goed als klaar. Een gedeelte van de hal is bewust opengelaten. Hier wordt eind oktober de state of the art filterinstallatie in gehesen.

DE OVEN KRIJGT VORM – VERDUURZAMING KERKRADE

FILTERS VOOR DUURZAAM RESULTAAT

De filters komen van leverancier Nederman. Die levert de beste filters en heeft veel ervaring met de aluminiumindustrie.

De filterinstallatie bestaat uit twee segmenten die zijn opgesplitst. Daardoor is er altijd genoeg capaciteit en komt productiestilstand niet meer voor.

Vanzelfsprekend kiezen we voor de meest duurzame filterinstallatie. Als er in de toekomst strengere Europese emissie-maatregelen volgen, voldoen we zelfs daar zonder aanpassingen aan.

FILTERS VOOR DUURZAAM RESULTAAT