GREEN DEAL BIJ E-MAX

Groene groei. Dat is de focus van Europa in de komende decennia. Het is economische groei met oog voor de leefomgeving en voor duurzame ontwikkeling. Bij E-MAX zijn we daar druk mee bezig. Sterker nog, in feite zijn we al klaar voor 2030.

De helft van de CO2-uitstoot
De Europese Commissie heeft onder andere afgesproken dat Europese Unie voor 2030 niet meer bijdraagt aan de opwarming van de aarde door de uitstoot van broeikasgassen. De CO2-uitstoot moet dan ook met 50% gereduceerd zijn. Zeker ook in de industrie. Bij E-MAX hebben we een circulaire productiemethode om kwalitatief hoogwaardig en duurzaam aluminium onder de merknaam X-ECO te produceren.

Productielocatie met groot E-MAX logo op de zijkant geschreven en op de achtergrond de witte windmolen met EMAX logo

Circulair produceren
Dat betekent dat we zelfvoorzienend zijn in onze energie, met zonnepanelen en een eigen windmolen op de locatie Dilsem-Stokkem en de bouw van een tweede windmolen op de locatie in Kerkrade. Ook betekent het dat we werken met een eigen logistiek centrum met herbruikbare verpakkingen. Transporteren doen we alleen met de laagst mogelijke CO2-uitstoot. Grondstoffen halen we uit onze lokale omgeving.

De voordelen van circulair aluminiumĀ X-ECO?

  • Tot 95% minder energieverbruik t.o.v. bauxietwinning voor klassiek aluminium
  • Geen uitputting van grondstoffen en fossiele brandstoffen
  • Geen aantasting van het landschap door bauxietwinning
  • Tot 97% van het materiaal wordt hergebruikt
  • Lager energieverbruik door minder transport
  • Tot 80% minder CO2-uitstoot

Van het gas af
E-MAX is er dus klaar voor. Ook de komende decennia blijven we ons duurzaam ontwikkelen. We zijn al aan het onderzoeken op welke manieren we van het gas afkunnen. Een mogelijkheid is om in samenwerking met Chemelot en andere ondernemingen een waterstofleiding aan te leggen. Als dit lukt is CO2-neutraal produceren tegen 2040 geen utopie meer. En dat is maar liefst 10 jaar eerder dan de Green Deal vereist.

Duurzame partner
Duurzaam ontwikkelen dus. Dat doen we graag met onze partners. Ook u kunt er als onderneming profijt van hebben. Kiezen voor E-MAX betekent namelijk kiezen voor een duurzame, lokale partner. Daar kunt u zich mee onderscheiden in uw markt!