HISTORISCH MOMENT – VERDUURZAMING KERKRADE

De eerste oven die ons ruim dertig jaar gediend heeft, is definitief uitgezet. Een historisch moment – en vooral een duurzame stap – waar we al een tijdje naar uitkijken.

Continu optimaliseren
De nieuwe oven draait inmiddels met zo’n vier à vijf gietingen per dag. Dit is nog niet de volle capaciteit waarvoor de oven gebouwd is, maar dat is niet voor niets. De oven is op maat gemaakt speciaal voor onze productie. Dat betekent dat er nergens ter wereld precies deze zelfde oven bestaat. Onze oven is 100% uniek.

We werken daarom dag in en dag uit aan de optimalisatie op verschillende gebieden. Door onder andere het instellen van alle metingen en sensoren, en de manier van beladen. Een proces van finetuning dat continu doorgaat. Zo ook op het gebied van besparingen. Bij het smelten van aluminium hebben we altijd te maken met materiaalverlies door oxidatie. Hier lopen de nodige acties om dat proces nog verder te verbeteren.

Nieuwe inrichting
Tijdens de zomerstop van eind juli gaan we aan de slag om de productielijnen opnieuw in te richten, zodat nog een van de oude ovens uitgeschakeld kan worden. Een mooie volgende stap!

HISTORISCH MOMENT – VERDUURZAMING KERKRADE