NIEUWE WINDMOLEN VOOR E-MAX DILSEN-STOKKEM

E-MAX richt zich in haar hele bedrijfsvoering op duurzaam werken. Met zonnepanelen werd de benodigde energie voor het productieproces al grotendeels zelf opgewekt. Nu wordt een volgende stap gezet met de plaatsing van een windmolen.

‘Ons productieproces vraagt veel energie. Omdat wij onze bedrijfsvoering zo milieuvriendelijk mogelijk inrichten, kiezen wij voor groene energie” aldus Koen Hendrikx, Purchase/Supply Chain Manager bij E-MAX. “Door de combinatie van zonnepanelen en de windmolen wordt zelfs meer groene stroom opgewekt dan we zelf verbruiken. We leveren dus groene stroom terug aan het net” vervolgt hij.

De windmolen staat bij de vestiging in Dilsen-Stokkem. Met een hoogte van 150 meter is de windmolen niet te missen wanneer u ons bezoekt. De opbrengst van de molen is 2,2 Megawatt elektriciteit.

De plaatsing van de windmolen heeft voor de klanten van E-MAX naast het milieuaspect nog een voordeel. Omdat het voor E-MAX voordelig is zelf elektriciteit te produceren, kan zij haar producten tegen een scherpe prijs aanbieden. “De windmolen past perfect in het groene en prijsbewuste denken van E-MAX” besluit de Purchase/Supply Chain Manager.

Reflectie van 2 vlaggen met EMAX logo in een patrijspoort spiegel