RISICOLOOS LOKAAL ONDERNEMEN

E-MAX is lokaal verankerd en bevindt zich midden in het gebied waar het product ook gebruikt wordt. Wat goed is, hoeft niet van ver te komen. Die lokale vestiging van E-MAX heeft een aantal voordelen. Dat is de laatste maanden ten tijde van Corona opnieuw gebleken.

Altijd beschikbaar
Om duurzaam aluminium te maken, kiezen we voor recyclage van gebruikt aluminium. Aluminium is het enige metaal dat oneindig vaak gebruikt kan worden zonder dat het aan kwaliteit inlevert. Het is dan ook het perfecte materiaal als het gaat om duurzaamheid. Bij E-MAX werken we samen met lokale partners die gebruikt aluminium ophalen. Dat aluminium zit bijvoorbeeld in gebouwen die gerenoveerd of gesloopt worden. De raam- en deurprofielen die we verzamelen, verwerken we in onze gieterij in Kerkrade. We gebruiken daarvoor een innovatief recyclingproces dat het mogelijk maakt 100% van de ingeleverde profielen te gebruiken. We zijn dus niet afhankelijk van gesloten grenzen, havens of het luchtruim.

RISICOLOOS LOKAAL ONDERNEMEN

Minder transport
Onze lokale verankering is ook vanwege een ander aspect beter voor het milieu; het opgehaalde aluminium komt uit onze directe omgeving. We zoeken daarbij ook altijd uit wat de meest duurzame routes zijn. Er is dus minder transport nodig t.o.v. het invoeren van grondstoffen uit bijvoorbeeld Noorwegen, IJsland of Siberië.

Flexibele houding
Weten wat er speelt bij partners is voor ons erg belangrijk. We denken graag mee in oplossingen en zoeken altijd naar manieren waarop we duurzaamheid niet alleen in ons product kunnen verbeteren, maar ook in onze relaties. Juist daarom nemen we een flexibele houding aan. We gaan pro-actief met onze klanten in gesprek en nemen graag samen bestaande contracten onder de loep. Nu de prijs van aluminium gedaald is, bieden we onze klanten ook gecombineerde contracten. Zo kunnen zij ook nu al profiteren van lagere prijzen. Op die manier ondersteunen wij onze lokale mede-ondernemers en werken we samen verder aan duurzame oplossingen.