TOEKOMSTBESTENDIGE MATRIJSSCANNERS

In tegenstelling tot aluminium gaan de matrijzen waarmee we profielen maken niet eeuwig mee. Het ontwerpen van de juiste matrijs is een kunst apart en iedere matrijs is anders.

Corrigeren en goed laten functioneren

De matrijs is de negatieve vorm van het profiel dat je wilt produceren. In vrijwel alle gevallen zijn er nog wat kleine wijzigingen die we moeten doorvoeren voor de matrijs echt goed loopt. Zo’n matrijs gaat een aantal tonnages mee. Voorheen was het zo dat we na die tonnages een nieuwe matrijs moesten bestellen en de correcties weer opnieuw moesten doorvoeren.

TOEKOMSTBESTENDIGE MATRIJSSCANNERS

Matrijsscanner

Dat is nu niet meer het geval. Met de nieuwe matrijsscanner zijn we in staat de gecorrigeerde matrijs zorgvuldig in te scannen en data te verzamelen. Wanneer we een nieuwe matrijs nodig hebben, kunnen we deze met onze verworven data zo bestellen dat we nog maar een paar kleine afwijkingen in de matrijs hoeven aan te passen. Dit is een veel efficiëntere methode.

Scannen

Alle matrijzen worden gescand. Daarmee maken we driedimensionale vormen. Tijdens het proces kunnen we blijven controleren of alles in orde is. Mocht er onverhoopt toch iets fout gaan, zijn we door onze data eenvoudig in staat de situatie te reconstrueren.

Grote impact

Bij E-MAX zijn de processen volledig gedigitaliseerd. En dat is belangrijk, want de minste of geringste afwijking heeft een grote impact op het volledig proces. De digitalisering biedt inzicht in data die het volledige productieproces efficiënter maken.

Benieuwd naar wat deze matrijsscanner voor u kan betekenen? Wij vertellen u graag meer. Neem contact met ons op.