OPSTART TWEEDE OVEN – VERDUURZAMING KERKRADE

De afgelopen weken is er weer hard gewerkt in de fabriek. De voltooiing van de tweede, nieuwe oven komt steeds dichterbij en de laatste fase van de werkzaamheden is gestart.

Verschillende werkzaamheden uitgevoerd

De werkzaamheden aan onze nieuwe, tweede oven verlopen soepel en volgens planning. Sinds onze laatste update is er veel veranderd en de oven ziet er compleet anders uit. Het plaatsen van de vuurvaste bekleding is afgerond en het installeren van de overige mechanische onderdelen is voor 80% gereed.

Afgelopen week is er een start gemaakt aan de elektra, zoals het aansluiten van kabels, kasten en sensoren. Daarnaast is de oude filterinstallatie – die bij de oude ovens hoorde – afgebroken en verwijderd.

OPSTART TWEEDE OVEN – VERDUURZAMING KERKRADE

START PRODUCTIE IN MAART

Eind februari gaan we beginnen met het uitstoken van de oven. Vervolgens zal de besturing worden getest en is ook de tweede oven klaar voor gebruik. Het is onze planning om op dinsdag 21 maart voor het eerst vloeibaar aluminium te produceren met onze nieuwe, tweede oven. Daarna zal nog een periode van verder testen en inregelen volgen, voordat ook deze oven vol in productie zal gaan.

START PRODUCTIE IN MAART