JOS VAESSEN INVESTEERT 40 MILJOEN IN E-MAX

De producent van aluminium profielen, E-MAX uit Dilsen-Stokkem, heeft de collega’s Boal Belgium (Moorsele) en Boal France overgenomen. Hiermee verhoogt het bedrijf, uit de groep Vaessen Industries, de capaciteit naar 60.000 ton per jaar.

“Dat is de kritische grootte om ons business concept ‘lean and green’ verder uit te rollen in Frankrijk, Duitsland en Engeland”, zegt CEO Dimitri Fotij. “Door deze overname wordt E-MAX een belangrijke speler op de West-Europese markt.”

Grote troef van E-MAX is de zelfontwikkelde technologie, waarbij de CO2-impact per ton verbruikt aluminium, slechts 1,9 ton bedraagt in plaats van 10 ton (zoals gemiddeld in de sector). “Voor de implementatie van dit procédé investeren we de komende 3 jaar zo’n 40 miljoen euro”, aldus Fotij. Daarna (in 2020) zal CO2-impact zelfs tot 1 ton gereduceerd worden. “Een zeer beloftevolle weg naar een CO2-neutrale productie van aluminium profielen”, besluit de CEO.

Voorzijde van de locatie in Gullegem. Metalen frame grote ramen met een productiehal aan de zijkant voorzien van een groot spandoek met het logo van EMAX erop.